Forside - Interaktivt - Bibel og tekst -Tidstavler - Kontakt

Tidstavle - kristendom og religionerne
Et anskuelsesbillede med en tidslinie i perspektiv bagud - parallelt med Skalks fremstilling af Danmarkshistorien. Det er hentet fra "Hvad skal jeg sige?.."
Billedet kan bruges til en meget overordnet anskueliggørelse af hvornår hvilke begivenheder finder sted og af tidsafstande. Dette flyder ofte en del for konfirmanders/elevers bevidsthed.
Billedet kan bruges til at diskutere med konfirmanderne/eleverne. Hvor gamle er religionerne egentlig? Kristendommen er hverken den første eller den sidste af religionerne. Men den kristne kan - teologisk begrundet - mene at Kristus er "tidernes midte". Og det "forfører" billedet da også til at se. (Det implicerer ikke nødvendigvis et arrogant syn på andre religioner).
Hører Darwin med i religionernes historie? Hvordan man end forholder sig til spørgsmålet tro - naturvidenskab, så er han en god markør for spørgsmålets opkomst.
Er Desmond Tutu tilstrækkelig betydningsfuld til at figurere mellem kristendommens og religionernes 12 "hovedpersoner"? Ja, som markør - endda en yderst sympatisk - for det faktum, at en kirke, som ellers har været overvejende europæisk/nordamerikansk, er blevet global - med tyngdepunkt i det globale syd.
Særligt tilbud til abonnenter af "Hvad skal jeg sige?.."

gratis indsat billede af egen kirke på tidstavlen [Se her]


Hvad skal jeg sige?
Elementer til konfirmandundervisningen

kun 160 kr om året

for månedlige inspirationer, adgang til over 600 elementer:konkrete vejledninger, arbejdsark, billeder, tekster og meget mere

[Se her]

Annonce:

Foredrag ved
Kristen Skriver Frandsen