Lindknud Minikonfirmander 2013

I ugen op til pinse kom 14 veloplagte børn fra tredje klasse fra Holmeåskolen til Minikonfirmand i Lindknud.

Overskriften for det hele kunne være

"Navn, ånd og pinse".

Betydningen af de enkelte elevers navne blev en af de tråde, som flettede sig gennem hele forløbet.
Hvordan vi talte om navne om deres betydning, og hvem nogle af navnenes bærere gennem historien var, kan ses HER.

Mini'ernes navne er sat ind på en side, som jeg oprindelig har lavet til store konfirmander, om hvem der gennem historien har været "jordens salt" og "verdens lys" og båret kristendommen videre - frem til os. Tanken er at vi alle - hver med vores navn og identitet - kan forstås som "himmellys" .

Hver dag var et af Lindknud sogns menighedsrådsmedlemmer med - sørgede både for det praktiske og fortalte om hvorfor de var med i menighedsrådet og hvad kirke og kristendom betyder for dem.

Nedenfor en række billeder - desværre er der ikke billeder fra alle dagene, men man kan få et indtryk..

Mandag:

Dåb og døbefont

Salmen Sov du lille sov nu godt - med de mærkelige ord: "Druknet, død og stået op" - men også bønnen i en anden dåbssalme: Skriv dit navn i deres hjerter, og deres i din højre hånd.. Så var navnets betydning ligesom anslået.

Ved døbefonten hørte vi om Johannes Døbers dåb af Jesus - om duen, der viste sig over ham, som tegn på Helligånden og som betyder fred.
Helle Schøler fortæller

Tirsdag:

Kirkegård, om døden og hvad vi tror om døden. Symboler på gravene
Graveren, Lene Fynbo, fortæller om sit arbejde.
På besøg på kirkegården. Vi fandt symboler på gravstene, - rigtig mange duer. Men også spurve. Kunne hænge godt sammen med navnet Lærke. De mange rosensymboler og det at vi sætter blomster på gravene kunne bringe navnet Jasmin ind i billedet.
Men samtalen om hvad der sker, når vi dør, hang også fint sammen med Natasjas navn.
Lars Hvelplund, som er formand for menighedsrådet, fortalte om hvordan det var da han var barn og hvordan at han synes det er vigtigt at vi bliver ved med at have en kirke og passe på den til de kommende generationer

Onsdag..

stod bl.a. i kirkemusikkens tegn. Gregers Kirkelund, vores organist, øvede pinsesalmer og andre gode ørehængere med os. Her kan navnet Cecilie komme ind i billedet!

Mette-Marie Nielsen fra menighedsrådet var med - fortalte om hvordan hun selv havde være med i kirkeligt ungdomsarbejde og hvor vigtigt hun synes det er at der er gode tilbud for børn og unge.

Og så lavede vi duer - symboler på Helligånden og på fred. De skulle være klar, så vi kunne gå ind i procession med dem pinsemorgen i kirken.
Vi sang: I al sin glans nu stråler solen, Du som går ud fra den levende Gud, Apostlene sad i Jerusalem, Du satte dig selv i de nederstes sted, Spænd over os dit himmeltelt..
Og så blev der arbejdet med duer..
Præsten i arbejde
.. og hver due fik et grønt blad i munden med en bøn eller ønske om det største man kunne tænke sig.. Måske kunne man i den sammenhæng filosofere over navnet Mettes betydning!

Torsdag

var vi ved alteret i kirken. Talte om alterbilledet og holdt en lille nadver. Sang blandt andet "Kornet, som dør i jorden," hvor temaet om dåben bliver taget op igen. Vi sluttede med velsignelsen. Det bringer navnet Edina ind i billedet!

Desværre tog jeg ingen billeder denne dag!

Ingeborg Holm fra menighedsrådet var med - fortalte om hvad kristendommen betyder for hende - og sørgede for ro og forsyninger!

Der blev også tid til en skattejagt i skoven. 14 små, sorte fløjlsposer rummede en skat, som, da den blev sat rigtig sammen, fortalte historien om den første pinse.

Undervejs talte vi om, hvor vi havde det hele fra. Om hvordan de fire evangelister havde fortalt om Jesus. Og her blev det relevant med Thais' og Lucas' navne

Men ingen blev glemt undervejs. Et par af de øvrige har stærke bibelske rødder: Simone og Maja. Malthe har en navnefælle kendt fra besættelsestiden. Magnus - betyder stor, et kongetilnavn, og stor er den som kender sin grænse. Rasmus - har en berømt navnebror i Erasmus fra Rotterdam og i en sejlivet biskop.

Søndag

morgen, Pinsedag, samledes vi kl. 9. i Lindknud kirke. Gik i fin porcession ind med duer med de grønne budskaber og holdt gudstjeneste.