Dåbsforside -<< Dåbens forløb >> - [At åbne en verden]

3. Når du vokser og blir stor,
skal du be' om rene ord.
Vi er døbt til kærlighed,
åbenhed og ærlighed!
Spørg os ud om tro og håb,
nadverbord og barnedåb!

4. Spørg hvad skabermagten vil,
vi skal bruge livet til!
Spørg om Jesu hjertesag,
julenat og påskedag!
Spørg om lykkens rose rød,
som er din i liv og død!
<<< v. 2 - - - - - - - - - - v. 5 >>>

Tale til forældre og faddere

I forældre og faddere til dette barn kan nu bevidne at det er døbt i Faderens og, Sønnens og Helligåndens navn. Og I skal da vide, hvad I skylder barnet. Vor Herre Jesus Kristus har ikke blot påbudt os at døbe, men også at lære de døbte at holde alt det, som han har befalet os. Derfor skal I forældre opdrage jeres barn i den kristne tro og, bede for det, at det må blive i Kristus, ligesom det nu ved dåben er indpodet i ham. Og sker det at forældrene dør før barnet bliver voksent, da skal I faddere, så vidt det står til jer, drage omsorg for, at det oplæres i den kristne tro.

Dertil give Gud jer sin hjælp og velsignelse.

Vi har pligt til at lære de døbte, hvad deres dåb betyder. "At lære de døbte at holde alt det, som han har befalet os" kan være, som digteren Hans Anker Jørgensen skriver, at lære dem at spørge om hvad skabermagten vil. I første række igennem Jesu ord og igennem det, han gjorde. Men dernæst også selvstændigt: hvad vil Gud jeg skal med mit liv.
Vi skal lære de døbte Jesus at kende, ved at fortælle om ham og ved at diskutere med dem, hvad det, han sagde og gjorde, betyder for os.