Oversigt kirkeåret - Forsiden af kristendomsundervisning.dk - Hvordan.. - Om.. - TDU - hver uge i egen indbakke - Afmeld
Teksten denne uge er et ressourcested til forberedelsen af søndagens prædiken. Siden udbygges løbende og der kan være stor forskel på stofmængden på hver side. En række nyttige basisredskaber er der altid.

2. pinsedag b

Dagens evangelium: Joh. 6. 44-51 - Brødet fra himlen

Teksten online (Bibelselskabet)

Alle gudstjenestens tekster - (Iflg. Alterbogen)

The Text this Week - textweek.com - En omfattende amerikansk ressourceside.
[Ganske få søndage er der ikke tekster her, så åbner en fejlside med "ikke%i%textweek"]

Greek Interlinear Bible
[Hvis "forbidden" side viser sig, placér markør i adresselinie, tryk enter]

Links til on-line prædikener nederst på siden: Her..

Kontekster: 1: Efter bespisningen i ørkenen, Jesu tale.. 2: At Johs. ev's "nadvertekst" bringes som pinsetekst .. 3: Pinsefesten falder på "Shavout" - festen for loven, ..

Salmeforslag

Til eksegesen: Et dyk ned i Textweek: "God can present us with the bread of heaven, but God can't make us eat." (Stoffregen). Netop dette kan diskuteres. Er første del af perikopen ikke et udsagn om at dybest set er det også Gud, som får os til at spise? Et udsagn der iøvrigt er værd at sætte overfor "Ingen kommer til Faderen uden ved mig" (Joh. 14). Nej, men heller ingen kommer altså til Kristus uden ved Faderen. Gud er og bliver først i processen. Denne dialektisk-teologiske indsigt er værd at huske i bestemte sammenhænge, fx når kirken tenderer mod at afskaffe talen om Gud. Men pinsen er også åndens sendelse af mennesker - mennesker som prædiker for andre, prædiker så det af Gud skabte forståelsesapparat i mennesket vækkes - til at komme til Sønnen, og vækkes til liv for og med andre. At Gud både virker at ville og at kunne (Fil. 2,13) har aldrig været en sovepude.

Aktualiseringsmuligheder - evt citater fra trykte prædikener:

Faglitteratur til kapitlet: Joh. - 6

Prædikener til søndagen: 2. pinsedag

Forskellige citater til teksten - ofte fra "Faglitteratur til kapitlet":

-

Religionspædagogiske noter: - - - - -

Jens Rosendal. Evangeliesange: Til 2. pinsedag Husk ophavsretsloven. Kopiering i flere eksemplarer kræver aftale med Copy-Dan

Kirkemusikalsk kompetancecenter: Refleksioner til søndagen.

Søndagslæsning: Søndagslæsning 2. pinsedag - 241